Spindoktor revser journalister

null
I et debatindlæg i serien "Jeg syn's altså" i fagbladet Journalisten den 15. august 2001 skriver kommunikationschef i Frederiksborg amt, Per Meilstrup bl.a. under overskriften "Spindoktors: Ris til egen røv":

"De vilkår, som bl.a. topledere og politikere i dag skal affinde sig med, når de optræder i medierne, især på de store TV-stationer, er så hysteriske, at ingen med bare en smule fornuft i behold siger ja uden at benytte rådgivere.

Alene kvaliteten af den formidling, pressen i alt for mange tilfælde udviser, skræmmer mange langt væk. Tro mig, det er rutine i enhver informationsafdeling at lytte til en vantro sagsbehandler, der er blevet kværnet i mediemaskinen. Tro mig, hvis vi gad forsyne Læsernes Redaktør med rettelser, hver gang vi stødte på en fejl, så kunne vi ikke bestille andet. Tro mig, komplekse sager misforstås og forvanskes dagligt, fordi den stakkels, ofte forudsætningsløse reporter har ca. en halv time til en sag, som kræver mindst en dags research. (...)

Med andre ord: Jeg synes ikke, at "journalister er nogle idioter" (jeg er selv en af dem). Men manglen på selverkendelse i standen irriterer mig - på standens vegne. Jeg er alt for mange gange stødt på journalisternes romantiske og lidt rørende forestilling om, at politikeren eller direktøren da bare kan mande sig op, tale sandt og tage den direkte konfrontation for åben mikrofon. Sådan gjorde Spies sgu da!

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00