Henrik Ryberg bliver 1. maj chef for Forsvarsakademiet.

Chefen for Forsvarsakademiet vil også fremover have sin baggrund i Søværnet. Når den nuværende chef, kontreadmiral Nils Wang, går på pension i slutningen af april, vil han nemlig blive afløst af kommandør Henrik Ryberg, der samtidig udnævnes til kontreadmiral. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Henrik Ryberg er i dag vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse og har en fortid som blandt andet chef for inspektionsskibet Thetis og næstkommanderende på korvetten Niels Juel. Han har desuden blandt andet været kursusleder på VUT II-forløbet på Forsvarsakademiet og chef for Fakultet for Militærpsykologi, Ledelse og Pædagogik på Forsvarsakademiet.

Forsvarsakademiet er ikke den eneste enhed i Forsvaret der får ny chef. Der gør også Specialoperationskommandoen. Her går Jørgen Høll på pension i slutningen af marts og afløses af Peter Harling Boysen, der er 54 år og kommer fra en stilling som vicechef for Operationsstaben. Han udnævnes i samme ombæring til generalmajor.

Derudover tiltræder Ulrich Johan Hellebjerg som næstkommanderende (Deputy Commander) ved NATO-hovedkvarteret Multinational Corps Northeast i Polen den 17. august 2018 og udnævnes samtidig til generalmajor. Ulrich J. Hellebjerg er 53 år og kommer fra en stilling som chef for Ledelsessekretariatet i Værnsfælles Forsvarskommando.

Nils Wang og Jørgen Høll er de sidste i en stribe af chefer i Forsvarets top, som er gået på pension i 2017 og 2018. I 2017 gik blandt andet viceforsvarschef Per Ludvigsen, kontreadmiral Finn Hansen, generalløjtnant Niels Henrik Bundsgaard og generalmajor Finn Winkler på pension. Det betød, at der skulle findes nye chefer til blandt andet Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Marinestaben, Hjemmeværnet og Flyverstaben.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *