Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen skal torsdag den 15. marts i samråd i Folketingets Forsvarsudvalg om F-35 kampflyene og støj. Det er Enhedslistens forsvarsordfører Eva Flyvholm, der har bedt ministeren om at komme.

Hun har den 5. februar stillet tre samrådsspørgsmål, som alle er opfølgninger på et lignende samråd om F-35 og støj i december sidste år:

Samrådsspørgsmål H
“Hvorfor gav ministeren på det seneste samråd om F-35 indtryk af, at forhandlingerne med piloterne var i god gænge, når forhandlingerne om piloternes flyvetid på F-35 i virkeligheden slet ikke var påbegyndt?”

og

Samrådsspørgsmål I
“Ministeren bedes redegøre for, om piloterne er med på Forsvarsministeriets meget ambitiøse model for, hvor meget de skal arbejde, når F-35 tages i anvendelse.”

og

Samrådsspørgsmål J
Havde daværende forsvarsminister Peter Christensen kendskab til de norske støjvurderinger på F-35 og den rapport, der eksisterede i Forsvarsministeriet, på det tidspunkt hvor spørgeren i Folketingets Forsvarsudvalg fik et forkert svar om sagen?

Spørgsmål H og I lægger i forlængelse af dimensioneringsrapporten, hvor netop justeringer af piloternes flyvetid og arbejdsvilkår blev brugt til at kunne reducere antallet af krævede fly fra 28 til 27. Så det bliver interessant at høre hvordan det går med at føre planerne ud i livet.

Spørgsmål J er rent principielt ret interessant, da det handler om hvorvidt en minister talte usandt eller ej på et samråd. Luften går dog en del af ballonen, da den pågældende minister ikke længere er minister.

Desuden har Eva Flyvholm tidligere stillet ikke mindre end 27 spørgsmål til ministeren om støjproblematikken.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

 • Jørgen Nielsen siger:

  Jeg ser frem til at se Hr.Eriksen i Enhedslistens delegation som en af Pernille Skippers følge af bærere…. 🙂

 • Anders Eriksen siger:

  @Jørgen Nielsen siger,6. marts 2018 kl. 14:48

  **Hvis det er mig du insinuerer, tror jeg du kommer til at kigge længe – – – – meget længe..
  mvh
  Anders Eriksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *