Debat

S: Skatteforliget hænger ikke sammen

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Endnu en narresut fra regeringen Regeringen og dens støtteparti Dansk Folkeparti er atter i gang med at uddele narresutter til den danske befolkning.

Denne gang er det meget små skattelettelser og en fortsættelse af den ældrecheck, som kun ganske få reelt får glæde af.

Tidligere var det skattestop, samtidig med at man garanterede bedre service. Realiteten af dette skattestop er kendt af alle. Det har medført en dårligere service og øget brugerbetaling på velfærdssamfundets kerneområder som ældrepleje, uddannelse og børnepasning, ligesom der er sket store nedskæringer på miljøområdet.

Dansk Folkepartis betingelse for at støtte skattestoppet var indførelsen af en ældrecheck, som skulle tilgodese landets 700.000 pensionister. Hvordan er det nu lige, det er gået med den ældrecheck ? Jo – 100.000 har modtaget checken. Ud af disse har 60.000 fået mellem 200 og 2.500 kroner. Mange pensionister føler sig med rette narret af regeringen og Dansk Folkeparti!

Nu er det altså skattelettelser og en videreførelse af den ældrecheck, som altså kun ganske få får glæde af, regeringen og DF vil narre befolkningen med.

Regeringen og Dansk Folkeparti må holde op med at love skattelettelser og forbedringer i velfærdssamfundet, samtidig med at der skæres drastisk i amters og kommuners råderum.

Niels Rasmussen
Folketingskandidat (S)

Befolkningen loves skattelettelser på mellem 125 og 428 kr. om måneden – med de mindste lettelser til de laveste indkomster. Men finansieringen af skattelettelserne vil regeringen tilsyneladende ikke kendes ved, ligesom de forudsætninger, regeringen opstiller, skrider.

Tørres af på kommuner og amter
Nej, det skal som sædvanlig tørres af på kommuner og amter ved en lidt lavere vækst end der ellers ville have været plads til. På almindelig dansk betyder det, at der skal ske yderligere forringelser eller øget brugerbetaling på de områder kommuner og amter tager sig af. Det er præcis som ved skattestoppet sygehuse, folkeskoler, ældrepleje, uddannelse, miljø etc. der skal skæres yderligere på.

Ifølge finansministeren, indenrigsministeren og andre ledende Venstre folk er det heller ikke noget problem. Med vanlig arrogance siger de: ”Nu må kommuner og amter snart lære at prioritere”.

Men for os, der sidder i kommunalbestyrelser og amtsråd, er det et problem. Ikke fordi vi ikke har lært at prioritere – det har vi gjort i årevis. Der ikke grund til, at andre kommuner og amter prøver at prioritere som Peter Brixtofte i Farum eller som indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde, da han var amtsborgmester i Frederiksborg Amt og efterlod amtet med en gæld på 150 mio. kroner. Det økonomiske råderum er ganske enkelt ikke til stede!

KLs formand, Venstre-manden Eigil W Rasmussen har sagt: ”Nu er det nok”, mere præcis kan det ikke siges. Regeringen og Dansk Folkeparti må holde op med at love skattelettelser og forbedringer i velfærdssamfundet, samtidig med at der skæres drastisk i amters og kommuners råderum.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00