F-35 kampflyet kommer muligvis til at få premiere på dansk jord langt tidligere end det nu er planen, hvor man går efter, at de første fly lander på Flyvestation Skrydstrup i november 2022. Forsvarsministeriet arbejder nemlig på at arrangere en demonstrationsflyvning med et F-35-fly, så beboerne i området omkring flyvestationen ved selvsyn kan se og høre flyet i aktion. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse udsendt torsdag aften.

Pressemeddelelsen handler om hvordan det er blevet besluttet at flytte F-35 flyenes nye hangarer fra flyvestationens nordvestlige hjørne tæt på Skrydstrup by til flyvestationens sydvestlige hjørne.

En ændret placering af faciliteterne til F-35 flyene får dog ikke indflydelse på flystøjen fra de lettende og landende fly. Hvor meget flyene kommer til at larme under starter og landinger arbejdes der fortsat på at beregne. Når de endelige beregninger er færdige senere i år, skal det også undersøges, hvordan flystøjen kan håndteres.

Det er i den forbindelse at ministeriet altså arbejder på at få et eller flere F-35 fly til landet. Dermed vil man kopiere den model man brugte i Holland, hvor to hollandske F-35’ere i maj 2016 blev hentet hjem før tid fra USA for at lave demonstrationsflyvninger, så naboerne kunne høre hvordan det vil komme til at lyde. Bagefter vendte flyene tilbage til USA, hvor de hollandske piloter og mekanikere er ved at træne inden de tager de første fly med hjem til Holland permanent.

Ministeriet skriver ikke noget om hvornår man sigter efter at kunne hente et eller flere F-35 fly til landet. Det afhænger nemlig meget af hvis lands fly der bliver tale om. De første af vores egne fly ruller først af samlebåndet i Fort Worth i Texas i 2021. Men Norge fik som bekendt sine første tre fly med hjem i november sidste år. Det kunne være de kunne lokkes på en udflugt til Danmark. Italien og Israel har også fået de første fly med hjem. Men det er nok mest realistisk med Norge – hvis det da overhovedet kan lade sig gøre at få andre lande til at stille op.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

 • Martin G. siger:

  @ Andreas
  God ide at spørge Norge. Man bare husk at bede om regningen samtidig.
  Det burde vil give et overblik over dag til dag operationer 🙂

 • Anders Eriksen siger:

  **Enig med Andreas & Martin G, ang. “tilbud fra Norge”

  **Håber andre end forsvaret laver støjmålinger til den tid, for de (Forsvaret) har tidligere hemmeligholdt disse, hvis resultatet ikke var iorden
  mvh
  Anders Eriksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *