Rusland har udviklet et atombærende krydsermissil, der er uovervindeligt i forhold til alle eksisterende og kommende missilforsvarssystemer og luftforsvarssystemer. Det fortalte Ruslands præsident Vladimir Putin, da han torsdag holdt sin årlige tale til nationen.

Rusland har udviklet “et lavtflyvende krydsermissil, der er svært at spotte, og er udstyret med en atomlast. Det har praktisk taget ubegrænset rækkevidde og et uforudsigeligt flyvemønster, så det kan omgå forsvarslinjer og er uovervindeligt i forhold til alle eksisterende og fremtidige systemer af både missilforsvar og luftforsvar,” sagde Vladimir Putin mens han viste en præsentation af missilet på storskærme bag talerstolen.

En film viste tydeligt hvordan missilet navigerede uden om fjendens forsvarslinjer og lige ned i sit mål. Ifølge russiske medier er der tale om en færdigudviklet udgave af det interkontinentale ballistiske missil RS-28 Sarmat, som russerne har arbejdet på i en årrække.

Indslag om Sarmat-missilet fra den russiske tv-station Russia Today:

Det nye “supermissil” er ikke det eneste nye militære isenkram, som Putin løftede sløret for i sin tale. Rusland har nemlig også udviklet et nyt undervandsmissil, som kan operere fra ubåde. En lille film, som Putin også afspillede under talen, viste hvordan missilet sejlede afsted og sænkede et fjendtligt hangarskib og angreb en kystby. Andre forsvarssystemer blev også vist frem af Putin, som brugte omkring 20 minutter af den to timer lange tale på at tale om Ruslands nye militære isenkram.

Både det nye uovervindelige krydsermissil og undervandsfartøjet er så nye, at russerne ikke har givet dem nogle navne endnu. Og det bad Vladimir Putin sine landsmænd om hjælp til. Han udskrev således en konkurrence om de bedste navne til de to våben.

Et af Ruslands p.t. mest farlige missiler er det kortrækkende ballistiske missil Iskander, som Rusland blandt andet har opstillet i Kaliningrad få hundrede kilometer fra Danmark. Iskander er en variant af navnet Alexander, som henviser til Alexander Den Store. Krigsherren fra oldtidens Grækenland var ubesejret og anses for at være en af historiens mest succesfulde militære ledere.

Det amerikanske Tomahawk-krydsermissil er ikke overraskende opkaldt efter en-hånds øksen tomahawk, som indianerne i USA brugte.

Se hele Putins knap to timer lange tale på russisk her:

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

4 Comments for this entry

 • christian beier siger:

  Fup og Fidus.
  Det samme med deres SU-57

  Skuespil.

  I Syrien får de allerede smæk.
  i Ukraine har Rusland mistet utallige soldater som holdes hemmeligt.

 • Brian Pedersen siger:

  Det der er vel et ICBM ( og ikke et krydsermissil) med MARV’ ere, altså Maneuverable Alternative Targeted Re-entry Vehicles? Det i sig selv er vel ikke specielt nyt hvad jeg kan forstå, så der må være noget jeg har misset?

 • E: Petersen siger:

  Putin er ved at være en meget presset mand

  Økonomien sejler
  hans militære programmmer falder et efter et
  Han har brugt alle oliemidler på militæret da olieprisen var høj
  Nu står han med en kæmperegning for de store pensionistgenerationer og det faktum at den ikke muslimske del føder overhovedet ikke børn nok.
  De unge er trætte af, at høre om høre om hans store tomme imperievisioner.
  Men desværre holder han nok 10 år endnu og hans missiler/cyberkrig udgør stadig en trussel for os/NATO

 • E. Petersen siger:

  lidt off topic

  Han kan kan så meget ham Putin ingen tvivl om dette med alle oliemilliarderne .

  Men som så ofte før overser han landets virkelige problemer og nu er det ved at være for sent og manden må derfor erkende han må afsætte ikke mindre en 3400 milliarder rubler over de næste 6 år for at vende nedgangen i fødselstallet.

  Det er rigtig mange penge for moder Rusland og viser bare at ingen har fortalt manden, hvor skoen virkelig trykker.

  http://foreignpolicy.com/2017/10/19/western-sanctions-are-shrinking-russias-population/

  Economic sanctions have hobbled Russia’s economy, the resulting poverty and economic uncertainty have led fewer Russians to have children.

  Ikke at man ikke skal øge de militære budgetter med den aktuelle situation, men Rusland kan “tøjles” langt billigere med andre midler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *