Nærværende nyhedssite får et nyt stærkt fundament at leve videre på og kommer til at indgå i en stor familie af nichemedier. Danmarks største politiske medie Altinget styrker nemlig sin dækning af forsvars- og sikkerhedspolitik med to nye portaler, Altinget: Forsvar og Altinget: Arktis. Det sker ved at overtage nytkampfly.dk og og vores arktiske søster Arktisk Nyt.

Begge medier er grundlagt af journalist Andreas Krog, som fortsætter med at drive de to nye portaler i Altingets regi.

“Vi har længe gerne villet styrke vores dækning af forsvars- og sikkerhedspolitik, hvor der sker enorme omvæltninger i disse år. Og der er få journalister, der kender det område bedre end Andreas Krog. Han er samtidig en iværksættertype, der forstår nichemediets natur, så han passer perfekt til os”, siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

“Jeg ser frem til at videreudvikle portalerne sammen med en medievirksomhed, som brænder lige så meget for nichemedier, som jeg selv gør. Sammen kan vi løfte portalerne til nye højder”, siger Andreas Krog.

Andreas Krog begyndte at skrive om kampflyindkøbet i 2007 og åbnede nicheportalen nytkampfly.dk i 2010. Han har leveret en seriøs og analytisk dækning af den lange proces om indkøb af nye kampfly til det danske flyvevåben. Den nye portal, Altinget: Forsvar, vil fortsat beskæftige sig med indkøb af materiel, men også levere en bredere dækning af de politiske debatter i forhold til Forsvaret og dansk sikkerhedspolitik. 

Portalen Arktisk Nyt åbnede i 2016 og beskæftiger sig især med de udenrigs- og sikkerhedspolitiske aspekter af debatten om Arktisk. Portalen Altinget: Arktis vil også beskæftige sig med klima, miljø og den indenrigspolitiske diskussion om Danmarks rolle i Arktisk. 

Portalerne vil desuden blive koblet sammen med netværksgrupper om forsvar og Arktis.

Andreas Krog vil fortsat i en overgangsperiode være medejer af de to portaler. De to nye portaler ventes at gå i luften i løbet af foråret. I forbindelse med overtagelsen bliver portalerne gradvist til betalingsprodukter i tråd med Altingets øvrige portaler.

Altinget er Danmarks største politiske medie med mere end 30 journalistiske medarbejdere fordelt på 21 nicheportaler. Desuden udgiver Altinget to daglige gratis nyhedsbreve, et månedligt magasin og flere podcast. Altinget driver også 35 politiske netværksgrupper.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

29 Comments for this entry

 • Schmidt siger:

  I forbindelse med overtagelsen bliver portalerne gradvist til betalingsprodukter.
  Det vil desværre få mange til at forlade alle de gode diskussioner.
  Håber en anden vil åbne en seriøs ny side. Der ikke skal betales for.

 • Cphmoose siger:

  Øh en slags tillykke.
  Håber det giver dig nye muligheder og fast indtægt. Men kommer til at savne debatterne og den gratis dækning.

  Cphmoose

 • E. Petersen siger:

  Nu lå min interesse primært på de nye kampfly og her var dette site et “must” fordi af indtil videre 1468 artikler omhandlede ca. 3/4 af alle disse kampfly og lign.

  Nu kan man så håbe alt de gode overføres og specielt retten til at kommentere frit gratis.

  Chekede lige Altinges forsvarsside ud og må sige det var en tynd kop te. Så må vi se om AK kan rette op på dette ellers nøjes jeg jo med Ingeniøren.

 • Lasse Jeppesen siger:

  Spændende at se om der er kunder til det nye site.. Personligt vil jeg søge andre debatsider der tilbyder gratis deltagelse…

 • Eskil Garner siger:

  Glad på Anndreas´vegne det er ret brødløst at drive kritisk journalistik fra egen portal, men Altinget er blevet et tandløst Annoncemedie med betalingsmure. så det er nærmest kun mennesker med erhvervsrelateret interesse der har deres gang der.
  fARVEL OG TAK FOR INDSATSEN SÅ LÆNGE DET VAREDE.

 • Steen Morthorst siger:

  Det var nok tilgængeligheden, ( læs : gratis ), der var med til at gøre denne side så populær, ( selvfølgelig også de saglige indlæg ), synd og skam den forsvinder, kan kun sige farvel og tak.

 • Svend-Erik Hansen siger:

  Det var da lidt af en bombe at smide. Nu var man lige så vandt til at tjekke ind her dagligt for hyggens skyld. Altinget virker meget rodet, og jeg tvivler på, at det bliver valgt fremfor Olfi.

  Jeg håber, nytkampfly.dk, og kommentarerne bliver gemt.

 • KARSTEN HELVEG JØRGENSEN siger:

  Ak hvor ærgeligt at kampfly.dk er kommet i betalingsklassen. Jeg står af.

 • Halken siger:

  Tillykke til Andreas.

  En mere generel kommentar er det betyder tabet af debatten, da der nok ikke er ret mange der vil betale for nyhederne.
  Alternativet er Olfi.

 • Tillykke med det nye job…Men samtidig ærgeligt at denne side bliver til en betalings-ditto. Det er der vel ikke ret mange der vil betale for – jeg vil hvertfald ikke.

 • Niels Jensen siger:

  Jaa det er vel ok. Der er vel ingen der vil arbejde gratis. Det er jo en dansk opfattelse at man ikke skal betale, evt. købe det absolut billigste, om så det er mennesker der tjener 10 kr om dagen der producere ! MEN man vil ikke selv arbejde gratis – nej nej – lad de andre om det. Det er vel ligesom dansk forsvar, lad de andre betale, bare vi slipper billig. Og USA dækker jo, håber vi da på. Måske skulle vi begynde at tænke os om

 • Mikkel Pedersen siger:

  Øv øv… Jeg ville personligt hellere betale 10 kr. om måneden til Andreas/Nytkampfly.dk for at få denne side ført videre.

 • Peter siger:

  Tillykke og tak for 10 gode år. Jeg vil også søge andre sider når betalingen træder i kraft.

 • Rasmus Nordstrøm Hansen siger:

  En skam……

 • Ph siger:

  Øv øv
  Har ikke selv skrevet meget, da jeg ikke er nogen ekspert i området. Har dog tjekket ind ofte, og nydt at læse artikler såvel som kommentar spor.

  Forstår godt at det nok ikke kunne fortsætte, men lidt trist er det stadig…

 • Ph siger:

  Og en stor tak til Andreas for de gode år 🙂

 • Søren siger:

  Så bliver det også et farvel og tak herfra.
  Har aldrig deltaget i debatter eller ligende, men læst alle artikler og kommentarspor. Har været har siden start og fulgt med, – med stor interesse.

 • Lars-Henrik Arvedsen siger:

  Det er jo kedeligt – men nu er de nye kampfly og skibs helikoptere købt. Har været på altingets sider – det bliver ikke mig der kommer der så vidt jeg kunne se.

 • Andreas siger:

  Tak for jeres kommentarer.

  Ja, det kunne jo ikke blive ved på denne måde 🙂

  Når det har været gratis for jer, så er det fordi annoncørerne har betalt gildet. Som I kan se, så er det tyndet ud i annoncørerne. Og forsvarsforliget bød ikke på et stort materielindkøb i 10-20 mia. klassen, som kunne tiltrække nye annoncører.

  Så det er ganske enkelt ikke længere rentabelt at drive det på denne måde. Desuden er der blevet mindre at skrive om efter kampflykonkurrencen er stoppet.

  Derfor tager jeg alt det gode herfra med videre og skaber et site, der favner dansk forsvarspolitik bredere på basis af en anden økonomisk model.

  Desuden giver det mig mulighed for at skrive endnu mere om Arktis. Og det glæder jeg mig til.

  Der går dog et stykke tid før vi lukker ned for debatten, så bare diskutér løs. Også jer der mener, at Gripen løser alle verdens problemer 🙂

  Mvh
  Andreas

 • H.B siger:

  Hvor findes der ellers gods sider om forsvaret.
  olfi.dk
  Defencewatch.dk
  krigeren.dk
  samt ing.dk
  hvor ellers ???

 • Allan Poulsen siger:

  Tak for mange gode artikler Andreas, og held og lykke fremover. Jeg vælger så også at finde andre steder at læse om forsvaret fremover.

  MVH Allan

 • Jens Juul siger:

  Hej Andreas,

  Det er absolut fair. Prøv blot at undersøge muligheden for at kombinere korte gratis nyheder med livlig og åben debat (som her), med mere omfattende betalingsnyheder. Det er vist den mest lovende model og ville ikke smide hele dette økosystem over bord uden grund.

  Derudover håber jeg du lader denne side, med alt indhold stå i lang/nogen tid fremover.

 • Jens Juul siger:

  @H.B.: tidligere var
  http://www.navalhistory.dk/
  En supergod side for flåden. Desværre gik den i stå. Er der nogen der ved, hvad der skete? Ærgerligt at den ikke blev holdt i live!

 • Kenneth siger:

  Nytt kampfly R.I.P.! Det var trevligt så länge det varade.

  I övrigt så blir det inte så många plan kvar på dansk jord/luft när 7 av 27 plan ska stå i USA…

  Syv nye kampfly skal stå på amerikansk base i overgangsperioden indtil 2027

  Ifølge flere eksperter kan Danmark umuligt løse alle sine opgaver, når syv af de nye kampfly skal stå i USA.

  – Det er en meget stor andel af flyene, der sendes til USA. Konsekvensen er, at Danmark får en mindre operativ kapacitet end i dag.

  – Regeringen bør lade være med at sige, at vi kan det samme med det nye fly som med de nuværende 30 F-16-fly, siger Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet, til Jyllands-Posten.

  Professor i international politik Ole Wæver mener, at de ekstra fly til træningsbrug er endnu et eksempel på, at beslutningen om at købe kampflyene er taget på forkerte præmisser.

  Danmark kan blive tvunget til enten at købe flere fly eller skære ned på opgaverne, lyder det.

  http://www.defencewatch.dk/syv-nye-kampfly-skal-staa-paa-amerikansk-base/

 • E. Petersen siger:

  @Kenneth

  Læs nu hvad du selv kopierer ind.

  Der står det er i en overgangperiode !!!.

  Derefter tager man stilling til om der skal stå 2-3-4 fly i USA, hvor vore piloter kommer til at træne med de bedste piloter fra de andre NATO lande og med de bedste instruktører. Og flyene kan flyttes til Danmark på ca max 48 timer såfremt de kræves.

  Danmark vælger at købe fly primært til internationale bidrag med optil 6 fly ude i optil 12 mdr. hvert 3.år så har vi jo samme problem der.

  I dag sender vi løbende vores fly på træningsophold i andre NATO lande så er de jo også væk der.

  Om 27 fly er nok er der ingen der ved endnu, men fakta er, man med F-35 kan spare 30% af træningstimerne væk.

  Omregner vi dette, svarer det til en besparelse på ca 12 stel altså skulle vi med det gamle F-16 setup have mindst 38 stel (vi har så 48 nu men ingen ved, hvor mange af de sidste 18 der fungerer 100% i dag på nær Skrydstrupfolk).

  Og samler man alle fly på en base som nu er det vel det største problem i forbindelse med en storkonflikt.

  Og sidst men ikke mindst er 27 fly for lidt, kan vi købe 4-8-12 fly mere senere, Vore F-16 kom også af to omgange.

  Men

 • Jørgen Boye siger:

  Bestemt en trist sag. Jeg vil komme til at savne de endog meget oplysende artikler på nytkampfly.dk.
  Jeg er med på, at jeg blot kunne betale for Altinget, hvilket jeg som sådan var villig til. Men priserne ved Altinget må nok siges at være i den høje ende, når der for en portal årligt forlanges kr. 5.879,00 eccl moms.

 • Lars-Henrik Arvedsen siger:

  @ H.B.

  “Hvor findes der ellers gods sider om forsvaret”

  Hvis det er “gode sider” – Så må man spørge om du er til EL eller de forsvarsvenlige – for hvad der er godt er ikke det samme for alle. Men jeg kan ikke se ikke se forskel på Politikken og Ing.dk – Ofte ved journalisten på Ing.dk ikke noget som helst om emnet – hvilket skinner tydeligt igennem.

 • Simon Petersen siger:

  Hep Andreas!

  Stort tillykke med den nye udvikling! Det er godt gået at dit niche-hobby-projekt (det er vel ikke helt forkert? 🙂 ) nu er nået hertil.

  Det er trist, at det formentlig kommer til at ske på bekostning af kommentarer og debatterne, men sådan går det jo.

  Herfra skal der da bestemt også lyde en kæmpe tak til alle de (mere eller mindre) faste debatører og skribenter i tidens løb. Ingen nævnt, ingen glemt, så har det været en fornøjelse at læse de mange indlæg fra alle mulige 🙂

  Det har helt sikkert været en kæmpe fornøjelse og rigtig hyggeligt at dele tanker og holdninger til alt mellem himmel og jord.

  Skulle man rende ind i noget BMD relevant en dag, som man enten har lyst til at dele, eller stille spørgsmål til (eller invitere på en øl 😉 ), så er man altid velkommen til at kontakte mig på mail shp@terma.com 🙂

 • D.Staal siger:

  Andreas, tak for din indsats og tak for kampen til alle læserne herinde. Det har været meget lærerigt og det takker jeg for, til trods for at vi desværre nu skal til at slås med F-35 som jeg bestemt ikke har været og aldrig bliver tilhænger af.
  Mvh
  Daniel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *