Der vil ikke blive indkøbt et ekstra femte C-130 transportfly i den kommende forligsperiode. Det stod klart, da partierne bag det nye forlig præsenterede det søndag middag. Til gengæld bliver der mulighed for at flyve mere med de eksisterende fire fly, da der skal ansættes flere piloter, teknikere og mekanikere.

“Der tilføres yderligere to besætninger til Forsvarets transportfly C130J, og vedligeholdelsesstrukturenn øges. Dermed øges transportflyenes mulige produktion af flyvetimer med ca. 20 pct,” fremgår det af forligsteksten.

Det bliver dog først om 3-5 år, at der skal ansættes nye folk i Air Transport Wing. De i alt 80 mio. kroner til de to ekstra besætninger er nemlig afsat i perioden 2021-2023. De tre sidste år i den 6-årige forligsperiode.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Comment for this entry

  • Anker Steen Sørensen siger:

    En investering i et lufttankfly med passagerkapacitet ville kunne dække flere områder.
    Det kan flyve over rigtig lange afstande og dermed transportere personel til indsættelse i internationale operationer uden mellemlandinger.
    Det kan selvfølgelig lufttanke jagerfly og der er mangel på tankfly i NATO. Operationerne i den daglige træning kan ved hjælp af tankfly reduceres på kampflybasen (Skrydstrup) og dermed nedsætte den samlede støj mængde. Holland har (vist) noget der ligner og et sådant tankfly kunne jo indgå i en pulje.
    Denne “tanke” er slet ikke ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *