Militæreksperter skal undgå politik

DRs nyhedsdirektør afviser kritikken af at anvende militære eksperter i dækningen af Irak-krigen men understreger, at de ikke skal udtale sig politisk men kun militærstrategisk og teknisk.
Rasmus Nielsen

Militæreksperterne skal holde sig til det strengt militærfaglige.

Lisbeth Knudsen
Nyhedsdirektør, DR
Studieværterne i DRs nyhedsudsendelser skal sørge for, at indbudte militære eksperter ikke presses ud i at komme med politiske vurderinger. Det blev de indskærpet i dag af ledelsen i Danmarks Radio.

Det oplyste DRs nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen på seminaret "TVs indflydelse på den politiske dagsorden under en krig" i dag i København. Seminaret var arrangeret af DR selv og Det danske Filminstitut i forbindelse med en kommende programrække med titlen "Magtens Billeder".

"Militæreksperterne skal holde sig til det strengt militærfaglige. Altså f.eks. hvor langt et missil af den og den type kan række og hvilken militærtaktik, der kan være tale om", sagde Lisbeth Knudsen.

DR-ledelsens indskærpelse kommer efter kritik fra nogle krigsmodstandere af, at indbudte militæreksperter får sendetid til at fremsætte vurderinger, der kan tolkes til fordel for en militær invasion i Irak. Kritikken blev afvist af nyhedsdirektøren.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00