Skattelettelser endelig på plads

Så er skattepakken ved at være på plads. I går nåede regeringen og Dansk Folkeparti til enighed om en sænkning af skatten på arbejde.
Tina Møller
Funktionæren, direktøren og den relativt vellønnede LO-arbejder vil om fem år slippe 428,75 kroner billigere i skat om måneden, mens den i politik så ombejlede kassedame får nedsat sit månedlige bidrag til Skattefar med 125 kroner.

Det står klart, efter at regeringen og Dansk Folkeparti i går blev enige om, hvordan de kommende skattelettelser skal føres ud i livet. Samlet set skal danskerne betale 9,6 milliarder kroner mindre i skat, når skattelettelserne er fuldt gennemført i 2007.

Halvdelen, 4,8 milliarder kroner, bruges til at hæve grænsen for, hvornår der skal betales mellemskat, mens den anden halvdel går til et nyt jobfradrag, som især tilgodeser de lavtlønnede. I forhold til regeringens oprindelige udspil bliver skattelettelserne én milliard kroner lavere end bebudet.

Den ene milliard, der langt overvejende tages fra posen til lettelse af mellemskatten, der ellers var de Konservatives topprioritet. De penge bruges i stedet til at opfylde en række krav fra Dansk Folkeparti, der blandt andet ønsker at gøre ældrechecken permanent, styrke handicapområdet og forbedre sundhedsvæsnet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00