Minister tager ikke stilling i avlssag

Fødevaredirektoratet vil færdigbehandle sagen vedrørende optagelsen af en tysk hingst på den danske hingsteliste i Dansk Sportspony Avl hurtigst muligt. Ministeren tager ikke stilling til den konkrete sag.
Tina Møller
Dokumentation

Spørgsmål 216:

"Ministeren bedes kommentere vedlagte henvendelse fra Ane Kjær, Ørsted, herunder særligt oplyse om der er tale om en suspension af lovgivningen".

 

Svar:

Med henblik på besvarelse af spørgsmålet oversendes hermed min skrivelse til Ane Kjær.

 

 

Mariann Fischer Boel

/Jacob Hørslev Christiansen

 

Ane Kjær

Stenalt Markvej 6

8950 Ørsted

(sendes som e-mail til: [email protected])

Den 20. marts 2003

J.nr.: 1998-4230-0008

   

Kære Ane Kjær,

Tak for din e-mail af 26. januar 2003 om din sag vedrørende optagelsen af en tysk hingst på den danske hingsteliste i Dansk Sportspony Avl. Jeg har nu anmodet Fødevaredirektoratet om at færdigbehandle din sag hurtigst muligt.

Jeg vil gerne understrege, at der ikke er tale om, at Fødevareministeriet på noget tidspunkt har overset eller glemt din sag. Fødevareministeriet har ej heller suspenderet gældende lovgivning. Dog har der samtidig været en række andre presserende sager, som Fødevaredirektoratet har været nødt til at behandle. Jeg har nu, som allerede nævnt, bedt direktoratet om at behandle din sag hurtigst muligt, og du kan således forvente et svar i sagen inden 14 dage.

Jeg er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at tage stilling til din konkrete sag, idet det nu er op til Fødevaredirektoratet at træffe en afgørelse i sagen i 1. instans. Såfremt du ikke måtte være tilfreds med denne afgørelse, kan den påklages til Fødevareministeriets departement.

Jeg har dog noteret mig, at Fødevaredirektoratet har truffet en række afgørelser i avlssager, hvor det er blevet fastslået, at det ikke er i overensstemmelse med gældende fællesskabsret at foretage forskelsbehandling mellem avlsdyr, der er af dansk oprindelse og avlsdyr, der er af hel eller delvis udenlandsk oprindelse. Hvorvidt du vil få medhold i din sag, afhænger naturligvis af hvorledes de konkrete omstændigheder i sagen vurderes af Fødevaredirektoratet.

 

 

Med venlig hilsen

 

Mariann Fischer Boel


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00