Lars Liebst formand for nyt kunstråd

Regeringen har udpeget Tivoli-direktøren til posten som formand for det nye Kunstråd, der skal uddele de offentlige støttemidler.

Den nye formand besidder en enestående kombination af erfaring fra forskellige kunstneriske institutioner og stor forståelse for publikums møde med kunst og kultur.

Brian Mikkelsen
Kulturminister (K)
Regeringen har i dag udpeget Tivoli-direktør Lars Liebst som den første formand for det nye Kunstråd og udnævnt den første direktør for Kunststyrelsen - afdelingschef Poul Bache - der udover Kunstrådet skal betjene Statens Kunstfond.

De to personer bliver meget centrale i arbejdet med den nye struktur på kunststøtteområdet, som Folketinget vedtog enstemmigt torsdag den 20. marts.

Lars Liebst har siden 1996 været adm. direktør i Tivoli og har tidligere været leder og medstifter af Grønnegaards Teatret, konstitueret rektor og afdelingsleder på Statens Teaterskole samt producent for Copenhagen Ballet. Han er udpeget for perioden 1. april 2003 til 31. marts 2007.

Det nye Kunstråd med fem fagudvalg erstatter elleve råd, nævn og centre i arbejdet med kunststøtte og internationalt kultursamarbejde. Kunstrådet får eget repræsentantskab.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00