Minister freder Ernæringsrådet

Claus Iversen
Trods massiv kritik af navnlig den tidligere formand, professor Arne Astrup, så overlever Ernæringsrådet i sin nuværende form. Det oplyser indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg.

Ministeren oplyser, at de rådgivende opgaver på folkesundhedsområdet og informationsindsatsen i forhold til befolkningen primært varetages af Sundhedsstyrelsen og Fødevaredirektoratet, derfor skal der ikke oprettes et Nationalt Sundhedsråd. Ministeren er enig i, at rådgivningsstrukturer regelmæssigt skal tages op til revision, oplyser Ugebrevet SundhedsTinget, som vi står bag.

Det var Claus Hancke, Institut for Orthomolekylær Medicin, der i forbindelse med polemikken om Ernæringsrådet havde foreslået, at der etableres et bredt sammensat Nationalt Sundhedsråd, som kan rådgive befolkningen.

"Jeg er enig med Claus Hancke i, at rådsstrukturen – også på sundhedsområdet – med regelmæssige mellemrum bør tages op til overvejelse", skriver ministeren til Folketinget. Han bakker dog altså op bag sin kollega, fødevareminister Mariann Fischer Boel, der også ønsker at bevare Ernæringsrådet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00