EU-tilhænger ny formand for fiskerne

Portræt-interview med fiskernes nye førstemand, Thorkild Førby, Hanstholm, netop fyldt 56 år. Han adskiller sig fra den afgående Bent Rulle ved at være kompromissøgende og tilhænger af EU.
Rasmus Nielsen

Når du kan få fem kyllinger for en hund, så er der mad nok. Men havde ministeren en halvsulten befolkning, så ville hun tage en chance og give os ret til at fiske.

Vi fiskere fylder ikke noget fødevarepolitisk. Når Fischer Boel tager til EU, er det for nemt at se bort fra vores argumenter.

Thorkild Førby
Ny formand for Danmarks Fiskeriforening
Fakta
Danmarks Fiskeriforening blev dannet i 1994 ved en sammenlægning af Danmarks Havfiskeriforening og Dansk Fiskeriforening.

Foreningen er hovedorganisation for Danmarks 76 lokale fiskeriforeninger, der igen som medlemmer har både ejere af fiskefartøjer og ansatte fiskere. Medlemstallet holder sig - efter en turbulent periode de seneste ti år - nu nogenlunde konstant omkring de 3.500.

Foreningens formål er at virke til fiskeriets fremme og den er derfor aktiv i enhver tænkelig sammenhæng, der har med fiskeriet at gøre. Såvel nationalt som internationalt.

Det er foreningens opgave at varetage fiskeriets - fiskernes - interesser i alle de sammenhænge, hvor fiskeriet er på dagsordenen. Det gælder uanset om det er på kommunalt, statsligt eller internationalt plan. En del af arbejdet varetages af foreningens politisk valgte, andet af det administrative personale.

Danmarks Fiskeriforening råder over 36 ansatte, heraf syv på Fiskeri Tidende.


Kilde: fiskeriforening.dk
Når 56-årige Thorkild Førby, Hanstholm 12. april vælges som ny formand for fiskerne uden modkandidat, får Fiskeriforeningen en anderledes personlighed i spidsen. I første omgang vælges han for tre år på generalforsamlingen i Vejle, men udelukker i dag ikke en periode mere.

Forgængeren Bent Rulle var karismatisk, insisterende, og negativ overfor EU. Rulles hidtidige næstformand, Førby, er lavmælt som en ægte vendelbo, midtsøgende - og har stemt ja til alle EF/EU-afstemninger. Han er iøvrigt ikke medlem af et politisk parti.

Hvad er det vigtigste, du har lært af Bent Rulle?

"Bents stærke måde at takle fiskerne ude på de lokale generalforsamlinger. Han er virkelig stærk krop-til-krop, om jeg kan udtrykke det sådan, med sin overbevisende udstråling. Dertil en enorm god hukommelse."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00