Når viceforsvarschef Per Ludvigsen den 31. oktober går ud af døren fra Værnsfælleskommando i Karup og lader sig pensionere fra Forsvaret efter flere årtiers tjeneste, så står der ikke golf og rejser på dagsordenen for den 60-årige general.

Han starter nemlig dagen efter i en stilling som seniorrådgiver hos konsulentfirmaet Struensse & Co. Det skriver konsulentfirmaet på sin hjemmeside.

Netop Struensee & Co er et af Forsvaret og Forsvarsministeriets foretrukne konsulentfirmaer. Struensee & Co har således været pennefører på den budgetanalyse, som udpeger en lang små og store besparelsesmuligheder i Forsvaret. Struensee & Co samt kollegerne i Boston Consulting har arbejdet tæt sammen med den øverste ledelse i Forsvaret inklusiv netop viceforsvarschef Per Ludvigsen, der blandt andet er tidligere chef for Forsvarets Materiel- og Indkøbstjeneste.

Så Ludvigsen kender mange af sine nye kolleger på forhånd.

Struensee & Co lavede desuden en stor mængde konsulentarbejde for kampflykontoret under Forsvarsministeriet op til typevalget i juni sidste år. Således havde konsulentfirmaet blandt andet ansvaret for en kortlægning af den danske forsvarsindustris evner og muligheder i forhold til kampflyproducenterne.

Struensee & Co blev kontaktet af kampflykontoret om udførelsen af en opgave kun 15 dage efter sin oprettelse 1. august 2014 og fik kontrakt på opgaven kun to måneder efter sin oprettelse. Bag Struensee står to tidligere McKinsey-konsulenter. Et konsulenthus, som tidligere har lavet omdiskuterede analyser af Forsvaret, og hvor kampflykontorets daværende direktør, Lone Lindsby, også har været ansat.

Per Ludvigsens er ikke den eneste topchef fra Forsvaret, som går mere eller mindre direkte fra Forsvaret til nogle af de virksomheder, som arbejder tæt sammen med og for Forsvaret.

Som nytkampfly.dk kunne fortælle fornylig, så forlod generalløjtnant Niels Bundsgaard 30. juni stillingen som chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) og startede 1. oktober i en stilling som seniorrådgiver hos Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

7 Comments for this entry

 • Kaj-Ivan Bæk siger:

  Jeg bliver betydeligt pikeret, når jeg ser de sammenhænge, der er mellem “Kammerat General” og de leverandører, som i flere år har været forsvarets foretrukne. Jeg vil ikke gå så vidt som at kalde det grænsende til det uanstændige, slet ikke korruption eller vennetjenester (som jo kun er noget snavs, når man ikke selv er med i det), men havde jeg boet i Italien, ville jeg have sat et godt gammelkendt begreb på dette. Og det starter med M….

 • Jørgen Nielsen siger:

  Øh….har han ikke hele tiden arbejdet for dem…??…. :);) GG*

 • Jens C. Hansen siger:

  “som udpeger en lang små og store besparelsesmuligheder i Forsvaret”.

  Skal vi gætte på der skulle stå “en lang række”?

 • Niels Nielsen siger:

  Usmageligt! Men fanden hytter jo sine, som der siges.

 • Niels Nielsen siger:

  Hvor er det dog ynkeligt at se alle de oberster og generaler, der nu fører sig frem som konsulenter med svar på alle erhvervslivets problemer.

 • Jørgen Nielsen siger:

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/forsvaret-ansaetter-konsulenter-til-millionhyre-der-er-hoejere-end-generalernes

  Mjaaa….og kunne man gætte på, hvem den første bliver, de hyrer….og hvis generalerne så makker ret og gør sig lækre over for konsulentfirmaet, så kan de også få en lille skilling til pensionen i form af en stilling som seniorkonsulent….

 • Jack siger:

  Jeg har arbejdet for ham, og synes det er fint, at han bruger sine kræfter til noget fornuftigt med en latterlig lav pensionsalder på 60 år for hans generation (officerer født før 1958).

  Der er, og har været, en del kujoner på hans niveau, hvis fokus er at sleske for departmentet, men han er ikke en af dem. Så tillykke med et spændende job herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *