Ni udvalgssvar fra ministeren

Tina Møller
Erhvervskørekort medfører udgifter for virksomhederne
Ministeren fastslår, at regeringen til enhver tid vil iværksætte de nødvendige tiltag, hvis der konstateres lovovertrædelser i fødevarevirksomhederne. Formålet med erhvervskørekortet er at give myndighederne mulighed for at mindske lovovertrædelser ved at inddrage kortet, men kortet kan påføre såvel virksomhederne som det offentlige betydelige udgifter og administrative byrder, hvilket ikke er i tråd med regeringens politik om at styrke iværksætterlysten.
Læs mere her

Kørekort kan påføre virksomheder betydelige byrder
Regeringen vil til enhver tid iværksætte de nødvendige tiltag, hvis der konstateres lovovertrædelser i fødevarevirksomhederne, jvf. ovenfor.
Læs mere her

Yderligere kontrol af transport af slagtedyr
Ministeren pointerer, at der normalt ikke må ske eksport af slagtedyr, der er tilført et dansk slagteri. Det fremgår af fødevareloven, at dyr, der afhentes til slagtning, ikke må lide af nogen sygdom eller indeholde rester af lægemidler, der kan indebære risiko for menneskers sundhed. Ministeren har kendskab til få tilfælde af alvorlige skader, der påføres danske slagtedyr under transport til udenlandske slagterier.
Læs mere her

Regeringen vil overproduktionen af sukker til livs
Danmark kan ikke, på eget initiativ, reducere det dyrkede areal med sukkerroer i Danmark, eller i øvrigt ændre reglerne for sukkerproduktion i EU. Men den danske regering støtter en reform af markedsordningen for sukker med en markant prisnedsættelse og afskaffelse af kvotereguleringen, så overproduktionen af sukker reduceres.
Læs mere her

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00