Falck-Schmidt Defense Systems blev tirsdag erklæret konkurs i skifteretterne i Odense og Kolding. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Dermed må en af Danmarks allerstørste forsvarsvirksomheder smide håndklædet i ringen efter længere tids økonomiske kvaler.

I gennem længere tid har der i forsvarsindustrien været hvisket i krogene om Falck-Schmidts dårlige økonomi. Slutspillet kom så i sidste uge, da virksomheden ikke havde kontanter til at betale medarbejderne løn.

Falck-Schmidt var den helt store vinder, da Danmark i december 2015 valgte Piranha V fra General Dynamics som vores nye pansrede mandskabsvogn. Efter planen skulle Falck-Schmidt samle hovedparten af de 309 PMV’er.

Desuden havde Falck-Schmidt fået stillet i udsigt, at de skulle levere en række komponenter til PMV’erne. De konkrete håndfaste kontrakter på det arbejde har dog ikke materialiseret sig, og det kan være en medvirkende årsag til dagens konkurs.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

10 Comments for this entry

 • Simon Petersen siger:

  Det er godt nok trist!

 • Cphmoose siger:

  Så PMV købet er i en slags krise og vi kan se frem til endnu en modkøbs skandale?
  Trist for forsvaret og for de ansatte hos FS.

  Cphmoose

 • Lars Fløche siger:

  Jo mindre våbenindustri, jo bedre.
  Vi skriver 2017, og det civile globale samarbejde samt uddannelses- og kulturudveksling har ændret sig betydeligt siden Den kolde Krig I. Nye generationer ser ingen fremtid for de historisk traditionelle konflikt-optrapninger ned våbemindustrien i centrum.
  PS. Lad være med at give bankkonto-oplysninger her.

 • Jørgen L. Hansen siger:

  Uh da, glæden var ellers stor og de lovede da 110 job i vores fynske avis, hvem skal nu svejse på de uprøvede 309 Piranha 5 PMV’er, til den lette pris af 4,5 milliarder kroner.
  Som vores krigsminister Peter Christensen stolt offentligjordt en sen fredag eftermiddag, hvor sløve journalister bællede dovne fredag øller.
  Aftenens tv var en skandalenyhed, om hvor meget dameundertøj de militære depoter indholdet.

 • Jørgen Nielsen siger:

  Avs! – Men vides det så, hvem der skal stå for samlingen af Piranha´erne? Dette kan vel forhåbentligt ikke komme som nogen overraskelse for forsvarsledelsen. – Så må da være en Plan B (??).

 • Tom R. siger:

  Så må Hydrema på banen, de kunne vel nok være interesseret i at overtage den ordre. Mener at de havde lavet en samarbejde med BAE om at samle CV 90 hvis at Danmark havde valgt den..

 • Henrik Andersen siger:

  Rolig nu. En konkurs er tit vejen for en rekonstruktion af selskabet. Investorer og/eller andre virksomheder i forsvarsindustrien kan sagtes være klar til at købe de profitable dele af konkursboet. Så lad os nu se, om ikke Falck-Schmidt Defense Systems genopstår med de sunde dele i en eller anden form.

  I øvrigt så forklare denne konkurs, hvorfor Falck-Schmidt Defense Systems opførte sig helt utilstedeligt, usagligt og nærmest teede sig som en teenager, da Danmark valgte F-35 som fremtidens kampfly.

 • Anders Eriksen siger:

  1)@Jørgen L. Hansen:4. oktober 2017 kl. 06:34 :
  Jeps Dameundertøj, er virkelig vigtige nyheder for vælgerne.

  2)@Tom R.:4. oktober 2017 kl. 13:27 :
  Enig.

  3)@Henrik Andersen:4. oktober 2017 kl. 17:58 :
  Mener du, at allerede i sommeren 2016, hvor Folketinget valgte fly, var Falck-Schmidt Defense Systems i økonomisk-uføre ???

  *EN Konkurs, er den eneste sikre måde, at slippe af med gældsforpligtigelser,- Påtagne opgaver til aftalt pris, og ansvar – – – – – – jeg forventer nu, at oplyste priser på de købte “Terrænbusser” ikke holder

  **Forsvarsministeriet, samt FMI, ser heller ikke godt ud i denne sag.

  Fortsat god debatlyst
  Med venlig hilsen
  Anders Eriksen

 • Henrik Andersen siger:

  Anders Eriksen> Falck-Schmidt teede sig ikke sådan pga. F-35 i sig selv, men pga. de frygtede at F-35 ville opsuge alle midler i forsvarsbudgettet, så der ikke blev råd til andre investeringer. Altså færre opgaver at vinde for Falck-Schmidt.

 • Anders Eriksen siger:

  Henrik Andersen:5. oktober 2017 kl. 16:35 :
  Så skulle jeg have opført mig som Falck-Schmidt Defense Systems, fordi jeg havde, og har samme bekymring.
  Mvh
  Anders Eriksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *