Kun tre måneder skulle der gå fra Niels Bundsgaard forlod stillingen som chef for Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) til han startede med at arbejde i Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma, der er storleverandør til Forsvaret. Her starter han nemlig i dag som “senior advisor”. Det fremgår af Niels Bundsgaards profil på Linkedin.

Niels Bundsgaard kom i søgelyset sidste år, da det kom frem, at han deltog i en reception hos lobbyfirmaet Rud Pedersen med repræsentanter for lastbilproducenten Scania, der var den ene af to producenter tilbage i den afsluttende fase af indkøbet af lastbiler for mere end en mia. kroner. Receptionen blev afholdt i november sidste år i anledning af at lobbyfirmaets “senior military advisor” Ebbe Rosgaard fyldte 70 år. Rosgaard er tidligere chef for Flyvevåbnet og er i dag ansvarlig for Rud Pedersens portefølje af forsvarskunder.

Konkurrencen om at sælge mellem 700 og 900 lastbiler til Forsvaret samt en tilhørende flerårig serviceaftale til en samlet værdi af op mod to milliarder kroner var på tidspunktet for receptionen gået ind i sin afsluttende fase i det deltagerne den 4. november indleverede deres sidste og bedste bud til FMI. Herefter gik FMI i gang med at vurdere tilbuddene og skrive sin indstilling til politikerne. Niels Bundsgaard og hans folk i FMI sad altså netop på det tidspunkt o lagde sidste hånd på indstillingen.

Mens man i USA har en karensperiode, der gør, at tidligere militærfolk ikke kan gå direkte fra forsvaret over i en stilling i forsvarsindustrien, så har man ikke lignende regler herhjemme. Terma har i forvejen tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen ansat, mens Rud Pedersen har flere tidligere chefer for Flyvevåbnet ansat. Desuden arbejder en række tidligere chefer fra Forsvaret som selvstændige konsulenter med blandt andet at rådgive og repræsentere udenlandske forsvarsvirksomheder, som gerne vil sælge isenkram til Danmark.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *