FMI annullerer udbud

27. september 2017

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har valgt at annullere udbuddet om indkøb af landbaseret elektrooptisk farvandsovervågning efter at en række danske og internationale virksomheder havde indgivet tilbud. Det erfarer nytkampfly.dk.

Kilder fortæller, at udbuddet blev annulleret efter det gik op for FMI, at de ikke kunne få både anskaffelse samt drift og vedligeholdelse for det beløb, som de havde afsat til indkøbet. Groft sagt havde man kun penge til selve anskaffelsen. Service og vedligeholdelse skulle leverandøren så udføre gratis. Det var producenterne sjovt nok ikke indstillet på. Derfor fik FMI nogle tilbud, som lå langt over den økonomiske ramme. Og så var man nødt til at aflyse udbuddet.

Hos FMI bekræfter man, at udbuddet er annulleret.

“Det er korrekt, at udbuddet er annulleret idet projektet vedrørende Landbaseret Elektrooptik (LEO) er blevet bortprioriteret efter at tilbud er modtaget,” skriver FMI’s presseafdeling i en mail til nytkampfly.

Det er ikke første gang at FMI annullerer et udbud efter at have modtaget de tilbud, som producenterne har taget sig tid til at udarbejde. Flere gange er man vendt tilbage med et nyt udbud, som producenterne så på ny har skulle svare på.

Det annullerede udbud kommer i kølvandet på at sammenslutningen af danske forsvarsvirksomheder, Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark (FAD), i november sidste år bad sine medlemmer om at komme med eksempler på, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i forbindelse med udbud stiller leverandøren over for nogle usædvanlige og vidtgående kontraktvilkår.

Det fremgik af en mail fra FAD til medlemmerne, som nytkampfly.dk kom i besiddelse af.

”Vi har gennem noget tid konstateret, at FMIs udbud tilsyneladende indeholder krav, der stiller leverandøren over for nogle usædvanlige og vidtgående kontraktvilkår. Resultatet bliver, at aftaleforholdet ikke afspejler de sædvanlige markedsmæssige vilkår og betingelser, der er en naturlig forudsætning for at kunne tilbyde FMI en ydelse, der hviler på en sund og robust forretningsmodel,” skrev FAD-direktør Frank Bill, der i mailen bad medlemmerne komme med eksempler, så man var klædt bedst muligt på, når problemet skulle rejses overfor FMI.

FAD’s initiativ kom efter at tre ud af de oprindeligt fem prækvalificerede leverandører i konkurrencen om at levere 700-900 lastbiler til Forsvaret trak sig ud af konkurrencen inden den blev afgjort og en vinder udpeget. I mindst to af tilfældene var forklaringen på exit’en ifølge nytkampfly.dk’s oplysninger, at leverandørerne fandt kravene for vidtgående.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *