Ny formand vælges på tirsdag

På tirsdag skal der være nyvalg til Folketingets Præsidium, det oplyser Folketingets fungerende formand, Svend Auken, efter et møde mellem Præsidiet og partiernes gruppeformænd.
Tina Møller
Udover formanden består Folketingets ledelse - præsidiet - af fire næstformand. I øjeblikket sidder Svend Auken (S), Margrethe Auken (SF), Poul Nødgaard (DF) og Kaj Ikast (K) som næstformænd.

»Vi er blevet enige om, at forslag til nyt Præsidium skal være os i hænde senest mandag klokken 12, sådan at vi kan vælge et nyt Præsidium næste tirsdag. Det vil også sige, at der er mulighed for, at Ivar Hansens begravelse kan finde sted på en god måde inden da«, siger Svend Auken.

Venstre og De Konservative har ikke besluttet sig for, hvem de foretrækker som Ivar Hansens efterfølger i Folketingets formandsstol.

»Jeg har slet ikke været inde i overvejelser om en efterfølger. Det er jo en beslutning, der skal træffes i Folketinget. Og jeg synes heller ikke, at det ville være passende i respekt for afdøde at starte de overvejelser her i dag«, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00