Auken mindedes Ivar Hansen

Som fungerende formand holdt Folketingets første næstformand - og nestor - Svend Auken (S) i dag kl. 13 denne mindetale for Folketingets formand Ivar Hansen (V), der døde i nat. Folketingsmedlemmerne overhørte talen stående.

Netop det, at han var et helt menneske med klare principper og holdninger, gjorde Ivar Hansen i stand til at forstå og respektere mennesker med en anden baggrund og andre synspunkter end dem, han selv havde.

Svend Auken (S)
I mindetale for Ivar Hansen
Den fg. formand (Svend Auken):

Ivar Hansen er død.

Folketinget har mistet sin formand. Folketingets medlemmer har mistet deres førstemand, og mange inden for og uden for Christiansborg har mistet en ven. Folkestyret har mistet sin talsmand, og ud over landet vil mange med os sørge over Ivar Hansens pludselige død.

Ivar Hansen var Venstremand med liv og sjæl, ingen tvivl om det. I det stolte Jyske Venstres historie vil Ivar Hansens indsats rager op. Det er et af skovens store træer, der er væltet i dag. Hans død er derfor et smerteligt tab for det parti, han gav sine rige evner og store arbejdsindsats til. Om hans holdninger og politiske forankring var der aldrig usikkerhed.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00