I næste måned forventes de første F-35A fly med den endelige Block 3F-software at blive leveret til US Air Force’s 34th Fighter Squadron på Hill Air Force Base i Utah. Det bliver de første fuldt kampklare F-35’ere. Senere samme måned får US Air Force’ store F-35 træningscenter på Luke AFB i Arizona også fly med Block 3F-software. Det bekræfter en Pentagon-talsmand overfor Aviation Week.

De F-35’ere som 34th, US Marine Corps, Italien og Israel har fået indtil nu, har kun været med en overgangssoftware kaldet Block 3i. Men nu kommer de første fly altså med det der indtil videre vil være den færdige software. Indtil videre fordi det er meningen hele tiden løbende at opdatere flyenes software.

Block 3F-softwaren vil gøre F-35’erne i stand til at bruge hele sin palette af våben inklusiv luft-til-luft missiler som AIM-9X Sidewinder og luft-til-jord bomber som Boeings Small Diameter Bomb 1. Det gør det også muligt for flyet at bruge sin interne kanon uanset hvordan der flyves. Softwaren vil desuden give flyene bedre sensorkapacitet og måludpegningskapacitet til brug for luft-til-jord angreb samt gøre det bedre til at angribe bevægelige mål, bedre kommunikere via datalink og forbedre flyenes selvforsvarssystemer.

De fuldt kampklare fly kan meget vel hurtigt blive sendt på oversøisk mission. Topfolk i det amerikanske militær har flere gange antydet, at det kan komme på tale at deployere F-35A’ere til Asien allerede i år for at sende et stærkt signal til Nordkoreas diktator. US Marine Corps har allerede F-35B fly med Block 3i software på skibe i Japan. Men at sende F-35A’ere med den færdige software afsted vil være noget helt andet.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

21 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *