Debat

Frp: Bevar grundloven

Fremskridtspartiet - der i øjeblikket ligger langt under spærregrænsen i meningsmålinger - ønsker at bevare den danske grundlov fremfor at tækkes EUs ønsker om en fælles forfatning.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Aase Heskjær
Landsformand, Fremskridtspartiet

Folketinget udskrev i oktober 2002 en konkurrence om Grundloven. Konkurrencens formål var at få forslag til en ny grundlov. Da fristen for at indlevere forslag udløb den 1. marts, var der indkommet 123 forslag.

Konkurrencen var ikke udformet på en sådan måde, at der var frit slag for at komme med forslag til, hvorledes en ny grundlov skal se ud. Der var bl.a. krav om, at forslagsstillerne skulle tage stilling til Danmarks forhold til omverdenen og til menneskerettighederne.

Som yderligere et led i denne grundlovsdebat afholder Folketinget på tirsdag den 11. marts en konference om Grundloven. Også her vil fokus være på Danmarks forhold til udlandet og til Danmarks deltagelse i internationale konventioner.

Det er for mig overhovedet ikke overraskende, at disse tiltag kommer på nuværende tidspunkt. For i øjeblikket arbejdes der i EU på at få lavet en EU forfatning. Altså en slags grundlov for EU.

Danmark har på ingen måde brug for, at EU kommer til at bestemme mere, med europahær og fælles politi.

Aase Heskjær
Fremskridtspartiet

Det vil være særdeles passende for de mange politikere i gammelpartierne, hvis det kan lykkes at få skrottet vores nuværende grundlov, så den kan erstattes af en, der giver meget mere magt til EU.

De samme politikere vil sikkert også være glade, hvis de kunne få afskaffet det nuværende system, hvor de er nødt til at spørge befolkningen, hver gang de ønsker at afgive suverænitet til EU.

Problemet for gammelpartierne er jo, at de trods skræmmekampagner mm. har været ude for, at befolkningen har stemt nej til suverænitetsafgivelse.

Senest så vi det ved afstemningen om afskaffelsen af den danske krone. Danskerne sagde nej. De kunne godt gennemskue, at gammelpartipolitikernes trusler, om at økonomien ville gå endnu mere agurk end hidtil, ikke var reelle. Hvilket tiden siden også har vist.

S for salami
I den forgangne uge meldte Socialdemokraterne ud, at de gik ind for, at EU fik en præsident. Dette er endnu en følge af den salamimetode, der bliver anvendt over for befolkningen.

Salamimetoden startede med, at vi forud for afstemningen om dansk medlemskab af det daværende EF fik at vide, at det alene drejede sig om flæskepriser.

Siden har man via de fuldstændig vanvittige tilskudsordninger sørget for at fastholde især landmændene i EU systemet. Gennem de forskellige traktatændringer, vi har været præsenteret for gennem årene, er flere og flere beslutninger blevet fjernet fra de nationale parlamenter for at blive placeret i EU.

EU er en enorm bureaukratisk møllesten om europæernes hals. For at sikre sin eksistensberettigelse opfinder bureaukraterne i EU regler for snart sagt al ting. Det er ikke kun agurker og fetaost, det drejer sig om, men en masse andre tåbelige regler. Hvem husker ikke, at EU lavede regler for, hvor mange kondomer, der skulle være på en fiskerbåd?

Danmark har på ingen måde brug for, at EU kommer til at bestemme mere, med europahær og fælles politi, fælles udenrigspolitik mm. Nej Danmark har brug for et handelssamarbejde mellem selvstændige nationer, hvor toldmure og andre handelshindringer er væk. Vi har absolut ikke brug for Europas forenede stater!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00