Bendtsen skrider ind efter arena-kollaps

Opstramninger i kølvandet på tagkollapset på Siemens Arena. Bendt Bendtsen (K) venter at kunne fremlægge konkrete initiativer i næste uge.

Jeg forstår, at årsagen til tagkollapset er en meget alvorlig beregningsfejl, der har gjort, at taget kun kunne bære omkring en fjerdedel af, hvad vi kræver.

Bendt Bendtsen
Økonomi- og erhvervsminister (K)
En meget alvorlig beregningsfejl var årsag til tagkollapset på Siemens Arena. Tagspærrene på cykelarenaen var ganske enkelt underdimensionerede. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) vil derfor nu tage initiativ til en række tiltag, der skal mindske risikoen for lignende ulykker i fremtiden.

Det er Erhvervs- og Boligstyrelsen, der har vurderet syns- og skønsrapporten for ulykken på Simens Arena i Ballerup. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen siger på den baggrund:

"Jeg vil nu gennemgå alle forhold, der kan medvirke til, at vi alle kan føle os trygge, når vi samles til sportskampe og lignende begivenheder, hvor mange mennesker er samlet. Menneskelige fejl kan aldrig helt undgås. Jeg forstår, at årsagen til tagkollapset er en meget alvorlig beregningsfejl, der har gjort, at taget kun kunne bære omkring en fjerdedel af, hvad vi kræver."

"Vi ser nu på, hvor der bør strammes op, og om der evt. er behov for at ændre på vores systemer. Jeg venter allerede i næste uge at informere offentligheden om, hvilke initiativer der lægges op til. Det er helt afgørende for mig, at vi undgår tilsvarende fejl fremover", siger Bendtsen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00