Læger sænker medicinudgift

De praktiserende læger i Århus Amt kan spare 100 mio.kr ved at udskrive billigere medicin. Der bliver nu stillet et politisk krav om en lignende indsats på landsplan.
Tina Møller
De praktiserende læger i Danmark kan spare sygesikringen millionbeløb ved at være med til at forhindre, at medicinforbruget accelererer.

I Århus Amt har de praktiserende lægers organisation, PLO, netop indgået en aftale med sygesikringen, som skyder én mio. kr. i en kampagne rettet mod lægerne, så de bliver bevidste om deres ansvar i forhold til de stigende medicinudgifter.

Målet er en årlig besparelse på 100 mio. kr. De skal hentes ved at gøre lægerne opmærksom på billigere og ofte lige så gode produkter på markedet.

Formand for de praktiserende lægers organisation i Danmark, Jørgen Lassen, erkender, at lægerne har deres del af skylden. »Det er ubehageligt at se, at den økonomiske tilvækst i sektoren næsten udelukkende går til øgede medicinudgifter, og vi må tage vores del af ansvaret. Vi har en pligt til at være samfundsbevidste. For eksempel kunne bedre EDB-systemer automatisere valg af de billigste præparater.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00