Repræsentanter for det danske flyvevåben deltog i juli i et to dage langt møde på Ramstein Air Force Base i Tyskland, hvor en række lande, der alle har købt F-35, talte om, hvordan de sammen skal bruge flyene i Europa og i europæisk-ledede og europæisk-dominerede internationale missioner.

Rundt om bordet sad repræsentanter for USA, Israel, Norge, Holland, Italien, UK, Tyrkiet og Danmark.

“We’ve come together as a team of allies and partners to begin to set the conditions on … operating the F-35 in the European theatre,” siger Major General Timothy Fay, deputy commander of U.S. Air Forces in Europe, i en udtalelse efter mødet.

Fint nok at Danmark deltager i diskussioner om hvordan vi sammen skal bruge flyet i fremtiden. Vi skal dog lige huske på, at kampflyindkøbet ikke formelt er vedtaget før pengene er bevilget i Folketingets finansudvalg. Senere i år forventes forsvarsministeren at forelægge et aktstykke for finansudvalget. Her vil det fremgå hvad man forventer flyene vil koste i anskaffelse. Først når det aktstykke er godkendt har vi formelt købt flyene.

Til oktober afholdes et nyt møde for de europæiske brugere. Her skal man blandt andet tale om vedligehold.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

3 Comments for this entry

 • Manfred Schou siger:

  Forkert valg på forkert grundlag

  Kampflykontoret med omkring 50 ansatte til statens ikke just lave lønninger har igennem år ikke bestilt andet end at intrigere til fordel for amerikanske F35. Både svenskere og franskmænd har gennemskuet dette fup og trukket deres fly ud af konkurrencen. Besnakket og nok også bestukket – en landsdækkende avis er bevisligt bestukket for at fremhæve F35.

  Konkurrenten er Eurofighteren. Den er gennemprøvet i praksis, har kamperfaring og er primært et jagerfly, mens F35 er et bombefly. Når Danmark skal forsvares i en allerede igangværende konflikt i Østersøen, er der brug for jagerfly.

  Eurofighteren findes allerede syd for Østersøen på basen Rostock Laage. Her kan Eurofightere serviceres, men det kan F35 næppe.

  Eurofighteren bygges i samarbejde mellem Tyskland, England, Spanien og Italien. Den er et produkt af koncernen Airbus, hvis mellem- og langdistancefly allerede har indhentet og overhalet konkurrenten Boeing i USA.

 • Simon Petersen siger:

  “en landsdækkende avis er bevisligt bestukket for at fremhæve F35.”

  Kan du ikke lige henvise til de beviser og hvilken avis det drejer sig om?

 • KimE siger:

  USA vill inte skicka instruktörer för f16 till Turkiet och vägrar att gå med på att tillåta att Pakistanska instruktörer används. I avtalat om köp av f16 krävs det att Washington ger sitt godkännande för utbildning utomlands. Turkiet fick stor brist på piloter efter kuppförsöket.
  http://www.hurriyetdailynews.com/us-refuses-to-send-f-16-training-pilots-to-turkey-prevents-pakistan-from-doing-so–.aspx?pageID=238&nID=117363&NewsCatID=510

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *