Det sker ikke så ofte længere. Men det sker dog stadig af og til, at politikere, journalister eller menigmand tror, at F-35 slet ikke flyver endnu eller kun ganske lidt i form af ganske få testfly. Det er dog ikke tilfældet. Som de fleste læsere af denne side ved, så flyver flyet. Faktisk så meget, at F-35 i juli rundede 100.000 flyvetimer.

Lockheed Martin og co. arbejder fortsat på at færdigudvikle softwaren i flyet, ligesom det stadig ikke er gået i fuld produktion. Som vi har beskrevet mange gange tidligere, så er man startet op med de såkaldte “Low rate initial production” (LRIP) runder, hvor man har produceret et mindre antal fly. Fornylig afgav F-35 programkontoret bestilling på flyene i LRIP11, der er den sidste LRIP inden fuld produktion, hvor man fastholder nummersystemet, men skipper LRIP-betegnelsen. Så efter LRIP11 følger batch 12, 13 og 14. Det er planen at lave en flerårs-aftale på køb af fly i batch 12, 13 og 14 senere i år eller starten af næste år. Og de første danske fly kommer med i batch 13 og 14.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

 • Knud Haugmark siger:

  Hej
  Er det rigtig at det årlige antal flyvetimer for F 35 svarer til 45 minutter om dagen

 • E. Petersen siger:

  ja pr fly er det rigtig og det er et højt tal sammenlignet med andre lande både for F-35 og andre kampfly

  Bundeskraberen er Østrig med 10-12 minutter pr EF-fly pr. dag
  og F-18 i USA Navy er den øvre ende med 55 minutter pr dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Previous Post
«