FYSISK AKTIVITET - håndbog om forebyggelse og behandling

Claus Iversen
Dokumentation
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet FYSISK AKTIVITET - håndbog om forebyggelse og behandling. Publikationen indeholder dokumentation for at fysisk træning, udover at fremme sundheden og forebygge en lang række sygdomme, også er effektiv i behandlingsøjemed.

Krop skal der til
At spise og bevæge sig hører sammen, og begge dele kan være sjovt og lærerigt ar arbejde med. Derfor har Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Danmarks Radio lavet initiativet "Krop skal der til - et undervisningstilbud til 3. og 4. klasse om mad og bevægelse", der sætter fokus på, hvordan man kan arbejde med mad og bevægelse på landets grundskoler.

Materialet er sendt ud til alle grundskoler, og Sundhedsstyrelsen håber, at skolerne vil inddrage materialet i forbindelse med planlægningen af de(t) næste skoleår. Målet med "Krop skal der til" er at få sat konkrete initiativer i gang på skolen - især på 3. og 4. klassetrin. Initiativet henvender sig til flere aktører: skoleledelsen, skolebestyrelsen, lærerne for 3. og 4. klasse, elevrådet og skolefritidsordningen.

Materialet består af fire tv-programmer til børn "Rend og hop - brug din krop", programmet "Krop skal der til", der er for skolens faggrupper, ledelse og forældre. Derudover er der fire idékort til underviserer. idékortene knytter sig til de fire børneprogrammer, som kan bruges direkte i undervisningen


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00