Den 22. og 23. januar 2018 planlægger Københavns Byret at behandle sagen om Boeings stævning af Danmark i striden om Boeings anmodning om aktindsigt i dokumenter fra kampflyevalueringsarbejdet. Det blev ifølge centrale kilder aftalt, da byretten for knap to uger siden havde indkaldt Boeings advokater og Statens advokat, Kammeradvokaten, til et forberende telefonisk retsmøde.

Københavns Byret har endnu ikke taget stilling til om de selv skal behandle sagen, eller om den med det samme skal sendes videre til Landsretten. Men hvis sagen skal køre hos dem selv, så vil byretten have tre dommere på. Og derfor besluttede dommeren på telefonmødet allerede nu at booke tid i sin egen og to kollegers kalendre. De fleste sager i byretten køres kun med en dommer.

Boeing vil gerne have sagen til at starte i Landsretten og tilbød på telefonmødet at fremsende et notat med flere argumenter for, at det er det byretten bør vælge. Det var de velkommen til, men dommeren mente nu, han allerede havde hvad der skulle til for at beslutte sig.

Den udmelding og krydserne i dommernes kalendre kunne tyde på, at byretten vælger selv at tage sagen. Og så bliver det altså Gammel Torv i det indre København to dage i januar næste år.

Som vi har været inde på før, så er det her kun en sag om Boeings ret til aktindsigt i dokumenter fra kampflyevalueringsarbejdet. En aktindsigtsanmodning, som Boeing fremsendte i september sidste år og som Forsvarsministeriet endnu ikke har truffet endelige afgørelse i. Faktisk bliver kampflykontoret ved med at sende store stakke af aktlisten frem til Boeings advokater.

Så Boeings stævning handler altså om noget, som de ikke har fået endelig afslag på. Lidt spøjst.

Først når denne sag er afgjort – og mon ikke Boeing i tilfælde af et nederlag tager sagen videre til landsretten – kan vi tage fat på den egentlige retssag om evalueringsarbejdet og hvilke oplysninger omkring blandt andet stellevetid, som kampflykontoret har medtaget – og hvilke de ikke har.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Comment for this entry

  • Jc siger:

    Vigtigere end stel levetid er det faktum at kampflykontoret valgte at vurdere Super Hornet og Eurofighter på beviste kapaciteter, mens Lightning II blev vurderet på de forventede egenskaber på leveringstidspunktet.

    Både Boeing og Eurofighterkonsortiet havde opgraderinger i pipelinen, som ville gøre en væsentlig forskel i vurderingerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *