Intern V-splid om velfærdsgoder

Efterløn og hjemmehjælp har skabt splid i Venstre. Venstres kommunale bagland er villige til at justere velfærdsgoderne hvilket er stik modsat Venstres partitop.
Tina Møller
Venstre på Christiansborg er under pres for at opgive sin modstand mod at røre ved centrale velfærdsgoder som f.eks. efterlønnen. Det kommunale Venstre-bagland kræver tabuemner som efterløn og brugerbetaling taget op på tinge.

Udslagsgivende for presset er et debatoplæg fra Kommunernes Landsforening (KL), der foreslår markante begrænsninger i velfærdsgoderne for en hel del danskere.

»Ingen i Venstres organisation kan være blinde for, at vi er nødt til at tage denne her diskussion. Der kommer en dag, hvor der skal prioriteres. Venstre skal være dybt engageret i at sikre, at samfundets penge bliver brugt så effektivt og optimalt som muligt. Vi lovede i valgkampen, at vi er parat til at tage poserne og ryste dem hele vejen igennem – derfor må vi ikke blive forskrækkede over, at KL kommer med det her,« siger Lars Stolshøj, amtsformand for Venstre i Københavns Amt.

KLs debatoplæg »Velfærd på spil« lægger bl.a. op til, at folkepension og børnecheck indtægtsreguleres, mens skatten på arbejde skal ned og boligskatten hæves. Borgerne skal hoste op med mere i brugerbetaling, mens efterlønnen skal afskaffes for de friske.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00