Dansk Folkeparti undsiger Ivar Hansen

Dansk Folkeparti bryder i dag Folketingets brede opbakning til sin formand, Ivar Hansen (V). Partiets tålmodighed med ham er brugt op, fordi han ikke har kunnet skaffe arbejdsro i Folketingets øverste ledelse, præsidiet.
Rasmus Nielsen

Det smerter mig umådelig meget at skulle sige dette, men i forholdet til og med Ivar Hansen har det i længere tid knebet med tilliden for os i Dansk Folkeparti.

Pia Kjærsgaard (DF)
Partileder
Lederen af Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard bryder et tabu ved i sit ugebrev at give udtryk for manglende tillid til Folketingets formand siden 1998, Ivar Hansen (V).

"Det smerter mig umådelig meget at skulle sige dette, men i forholdet til og med Ivar Hansen har det i længere tid knebet med tilliden for os i Dansk Folkeparti, idet jeg skal undlade at forholde mig til, hvordan det ser ud i andre af tingets partier," skriver Pia Kjærsgaard og fortsætter:

"For os er det et problem at skulle konstatere, at det ikke kører som det skal med hensyn til Folketingets Præsidium, og at Ivar Hansen som præsidiets formand er den ansvarlige for at problemerne løses. Det kan blive vanskeligt, al den stund Ivar Hansen selv er en del af problemet. Den nuværende uværdige farce kan ikke fortsætte ret meget længere", skriver Pia Kjærsgaard.

Baggrunden er de seneste uges offentlige skænderier mellem medlemmer af Folketingets Præsidium - navnlig SFs Margrete Auken og DFs Poul Nødgaard - hvor det ikke er lykkedes Ivar Hansen som manden for bordenden at skaffe ro.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00